HP Communicatie

Bio

portretfoto Harm Peter Smilde


Harm Peter Smilde (1966) volgde gymnasium alpha in Rotterdam en studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden. Na een carrière als boekredacteur werkt hij al zo’n twintig jaar als (tekst)schrijver, freelance-journalist en communicatie-specialist, bij verschillende bureaus en zelfstandig. In 2006 volgde hij een masterclass interviewen bij Frénk van der Linden.

Op 1 april 2011 startte hij HP Communicatie – tekst en advies. Zijn visie: de combinatie van goed schrijven en deskundig advies over middel, tekstvorm, stijl en toon leidt tot het beste resultaat, van welke uiting dan ook. Harm Peter is breed inzetbaar: van interview tot redactioneel artikel, van webtekst tot brief, van redactievoering tot persbericht, van advertentie tot brochure.

Daarnaast schrijft hij boeken. Zijn meest recente is 'Zang pur sang. Zestig jaar lichte koormuziek in Nederland'. In 2021 publiceerde hij 'Pussycat. De Mississippi stroomt in Limburg', samen met Lou Willé. In 2019 verscheen 'How does it feel? Leven met Bob Dylan' en in 2017 de muziekbiografie 'Helden van toen. The Tielman Brothers en de Nederlandse rock-'n-roll 1957-1967'. Daarvoor schreef hij het literaire reisboek ‘Naar de Russen’ en de interviewbundels ‘Die oorlog’ (met Rien Rouw) en ‘De onvergetelijke leraar’ (als co-auteur). Harm Peter houdt van exquise wijn, Bob Dylan, Russische literatuur, de Fender Telecaster, Italiaans eten, Gerard Reve en Bach – in willekeurige volgorde.


Foto Kees de Winter

HARM PETER SMILDE
06 1836 1086
Email me
Culemborg